• Apurwa Peters
  10 januari

  Tijdschriften steeds vaker op tablet gelezen

  Tijdschriften steeds vaker op tablet gelezen

  13% van de Nederlanders bladert inmiddels door een digitaal tijdschrift.

  In 3 jaar tijd is het lezen van tijdschriften op een tablet gestegen van 2% naar 13%. Zo blijkt uit de resultaten van de nieuwste versie van het onderzoek ‘Trends in Digitale Media’ van GfK.

  Het onderzoek is onder meer in samenwerking met Magazines.nl uitgevoerd en verschaft inzicht in het bezit en gebruik van mobiele apparaten.

  Bij de smartphone is een stabilisatie zichtbaar. 9 procent van de Nederlanders leest tijdschriften op de smartphone.

  Andere bladen
  55 procent van de digitale tijdschriftlezers leest digitaal echter andere bladen dan de papieren versie. Een ruime meerderheid (79 procent) geeft aan evenveel of meer verschillende titels te zijn gaan lezen sinds ze tijdschriften digitaal lezen. Van alle consumenten die tijdschriften via de tablet lezen (app/website/pdf), koopt 14 procent wel eens een nummer op dit apparaat.

  De tijd die consumenten besteden aan het digitaal lezen van tijdschriften neemt toe. Per week wordt 31 minuten besteed aan het digitaal lezen van tijdschriften. Dit was een jaar eerder nog 22 minuten (juni 2013 vs juni 2014).

  Verantwoording
  Aan het onderzoek hebben 1008 Nederlanders meegewerkt van 13 jaar of ouder die gebruik maken van internet. De steekproef is representatief voor 13.060.000 internetters. Het onderzoek wordt 2 keer per jaar uitgevoerd. De meting van juni 2014 is de zevende editie van het onderzoek.

  Bron: http://www.marketingonline.nl/nieuws/tijdschriften-steeds-vaker-op-tablet-gelezen
  0 reactie(s) op “Tijdschriften steeds vaker op tablet gelezen”
  • Geen item(s) gevonden